Toimintaryhmät

Tältä sivulta löydät partion ikäkaudet ja niiden alaiset lippukuntamme toimintaryhmät. Voit vapaasti olla yhteydessä ryhmänjohtajiin ja kysyä lisää. Uudet jäsenet ovat tervetulleita kokeilemaan toimintaa ilmaiseksi ennen liittymispäätöstä. 


Sudenpennut (7-9-vuotiaat)

Sudenpentutoimintaa värittävät leikit, seikkailut ja tarinat. Viikoittaisissa illoissaan sudenpennut oppivat asioita, joita ei tietokonepelejä ahmimalla omaksuta. Sudenpennut tapaavat ikätovereitaan retkillä, leireillä ja partiotaitokilpailuissa.


Seikkailijat (10-12-vuotiaat)

Seikkailija taivaltaa tutkimusmatkailijan lailla: niin retkikeittimet, ensiapu, rakentelu kuin solmutkin tulevat tutuiksi. Seikkailijat opettelevat partion perustaitoja ja retkeilevät paljon!


Aloitusmerkki_tarpojaTarpojat (13-15-vuotiaat)

Tarpojien ohjelmassa korostuu yhdessä toimiminen ja kavereiden kanssa koetut elämykset. Tarpojien teemat ovat leiri, luovuus, selviytyminen ja yhteiskunta.

Aloittavat tarpojat 2021-2022

Ryhmä kokoontuu Torstaisin klo 16:30-18:00 partiokololla Rantakylän kirkolla. Mukaan ovat tervetulleita nuoret 12. ikävuodesta eteenpäin. Täydennämme ryhmää ympäri vuoden mahdollisuuksien mukaan. Ilmoittautumiset etukäteen.
Ryhmää johtaa Joakim Kärkäs, 0458811990, joakimkarkas@gmail.com

Tarpojat, 2. ja 3. vuosi

Ryhmä kokoontuu torstaisin klo 18:00-19:30 partiokololla Rantakylän kirkolla. Mukaan ovat tervetulleita nuoret 14. ikävuodesta eteenpäin. Täydennämme ryhmää ympäri vuoden mahdollisuuksien mukaan. Ilmoittautumiset etukäteen.
Ryhmää johtaa Joakim Kärkäs, 0458811990, joakimkarkas@gmail.com

 


Samoajat (15-18-vuotiaat)samoaja_pof_symbolit_64px-1

Samoajaohjelma koostuu erimittaisista aktiviteeteista. Aktiviteeteissa samoajat tutustuvat samoajaohjelmaan ja oppivat johtajuutta, ryhmätyöskentelyn taitoja sekä laajentavat näköpiiriään lippukunnan ulkopuolelle. Joistain johtamiskoulutuksista on mahdollista hyväksilukea opintosuorituksia. Samoajille järjestetään paljon tapahtumia, koulutuksia ja muuta toimintaa partiopiirin alueella ja valtakunnallisesti.


Vaeltajat (18-22-vuotiaat)

Vaeltajaohjelma kulkee nuoren aikuisen elämän mukana. Ohjelmassa on huomioitu eri elämänvaiheessa olevat vaeltajat – niin opiskelu- kuin työelämän osalta, mutta myös henkilökohtaisten toiveiden ja ominaisuuksien mukaisesti. Aktiviteettien tekemiseen oleellisesti liittyy myös kokemusten ja tekemisen aikana heränneiden ajatusten läpikäyminen luotsin kanssa. Vaeltajaohjelmaan kuuluvat myös esimerkiksi piirin ja Suomen Partiolaisten järjestämät vaeltajatapahtumat, kisat, retket, leirit ja muut partiotapahtumat Suomessa ja kansainvälisesti.


Aikuiset (23+ vuotiaat)

Partiossa on toimintaa myös viikkottaisryhmien ulkopuolella aikuisikäisille. Kotiväki ja toiminnastamme kiinnostuneet aikuiset ovat tervetulleita oppimaan uutta, pitämään hauskaa, kehittämään itseään partiokoulutuksissa, tai jakamaan omaa erityisosaamista, leireilemään ja tukemaan ryhmien toimintaa. Järjestämme johtajahuoltoa matalalla kynnyksellä, teemme talkoita yhdessä, retkeilemme ja vaellamme. Meillä Rantakylän Rämpijöissä on vahva osaaminen köysitoiminnassa, vaellusten järjestämisestä vuoden ympäri, sekä jonkin verran lainavälineistöä toimintaan niin aluejärjestöllä, lippukunnalla, kuin jäsenistöllämme.
Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Kuva: Suomen partiolaiset/Joel Forsman