Aikuiset

Mitä tekevät aikuiset partiossa? He tekevät partion.

Partio tarjoaa loistavan harrastusmahdollisuuden lapsille ja nuorille. Harvoin kuitenkaan muistetaan, että yhtälailla se on harrastus ja vapaaehtoistyöpaikka tuhansille aikuisille.

Jotta voimme tarjota laadukasta ja pysyvää toimintaa nuorille, tarvitsemme ison kasan aikuisia mahdollistamaan sen. Erilaisia tehtäviä ja tapoja toimia partion hyväksi on yhtä monta kuin tekijöitäkin. Voit tulla mukaan viikkotoimintaan, olla mukana esimerkiski lippukunnan hallinnon toteuttamisessa kuukausitasolla, tai vaikka osallistua leireille muutaman kerran vuodessa. Lisäksi voit valita haluatko tehdä jotakin sellaista jonka jo osaat, vai kenties oppia tekemällä ihan uusia asioita.

Pääsääntönä on, ettei mitään tarvitse osata valmiiksi, vaan koulutamme ja perehdytämme vapaaehtoisemme tarpeiden mukaan! Iällä, kokemuksella, sukupuolella tai ammatilla ei ole väliä. Riittää että sinulla on kiinnostusta jotakin partion osa-aluetta kohtaan.

 

Mikäli tahdot auttaa ryhmien toiminnassa, voit esimerkiksi:

  • Tulla opettamaan lapsille jotakin osaamaasi erityistaitoa. Näitä on satoja erilaisia, mutta esimerkkeinä voisi toimia ensiapu, leivonta, käsityöt, askartelu, urheilulaji, tai erätaidot. Ehdota ryhmänohjaajalle aihetta ja pääset varmasti mukaan.
  • Toimia aikuisena tukena. Usein ryhmäkoot voivat olla suuria, ja johtajia vähän. Asiaa helpottaa valtavasti jos ryhmän kerralla on ylimääräisiä aikuisia mukana. Jo pelkkinä silminä ja korvina toimiminen on avuksi.
  • Ryhtyä ohjaamaan partioryhmää yksin tai yhdessä toisen kanssa. Mikäli haluat sitoutua viikkotason toimintaan, voit myös toimia ryhmänohjaajana. Koulutamme sinulle kaiken tarvittavan ja saat tukea pestisi aikana.

 

Mikäli haluat osallistua lippukunnan ja yhdistystoiminnan mahdollistajaksi, voit esimerkisksi:

  • Ryhtyä lippukunnan sihteeriksi, rahastonhoitajaksi, kalustovastaavaksi tai tilojen huoltajaksi. Koulutamme sinut tehtäviisi ja pääset auttamaan koko lippukuntaa.
  • Tulla järjestämään lippukunnan tapahtumia. Synttärit, yrjönpäivänjuhlat, leirit ja tempaukset tarvitsevat tekijänsä. Olisiko sinulla intoa tähän?
  • Osallistua talkoisiin. Partiokämppämme ja leiripaikkamme tarvitsee jatkuvasti huoltoa. Mikäli sinulla on osaamista tai intoa oppia tämän kaltaisista tehtävistä, otamme sinut mielellämme tekijätiimiimme!
  • Tulla mukaan leireillemme!

 

Kuinka pääsen mukaan?

Ota yhteyttä meihin, niin etsimme sinulle toivomaasi tekemistä. Voit ottaa puhelimitse yhteyttä numeroon 045 881 1990, lähettää sähköpostia osoitteeseen joakim.karkas@partio.fi, tai lähettää yhteydenottopyynnön alla olevalla nettilomakkeella.