Aikuiset

Mitä tekevät aikuiset partiossa? He tekevät partion.

Partio tarjoaa loistavan harrastusmahdollisuuden lapsille ja nuorille. Harvoin kuitenkaan muistetaan, että yhtälailla se on harrastus tai vapaaehtoistyötä tuhansille aikuisille.

Jotta voimme tarjota laadukasta ja pysyvää toimintaa nuorille, tarvitsemme ison kasan aikuisia mahdollistamaan sen. Erilaisia tehtäviä ja tapoja toimia partion hyväksi on yhtä monta kuin tekijöitäkin. Varmistaaksemme partiotoiminnan jatkumon, tarjoamme omaa mielekästä toimintaa aikuisille siinä missä nuorillekin! Jokainen osallistuja on tärkeä – käyt sitten yhdellä retkellä vuodessa, tai vain vinkkaat harrastusta kaverille!

Voit myös osallistua viikkotoimintaan, olla mukana esimerkiksi lippukunnan hallinnon toteuttamisessa kuukausitasolla, tai tosiaan osallistua leireille muutaman kerran vuodessa. Voit valita haluatko tehdä jotakin sellaista jonka jo osaat, tai kenties oppia tekemällä ihan uusia asioita. Tuemme partiokoulutuksiin osallistumista!

Pääsääntönä on, ettei mitään ole pakko osata valmiiksi, vaan perehdytämme jäsenemme tarpeiden mukaan! Iällä, kokemuksella, sukupuolella tai ammatilla ei ole väliä. Riittää, että sinulla on kiinnostus partiotoimintaan! Tule osaksi yhteisöämme, omilla ehdoillasi.

Ryhmien toiminnassa voit auttaa esimerkiksi:

  • Opettamalla lapsille, nuorille tai aikuisille jotakin osaamaasi erityistaitoa. Näitä on satoja erilaisia, mutta esimerkkeinä voisi toimia ensiapu, leivonta, käsityöt, askartelu, urheilulaji, tai erätaidot. Ehdota ryhmänohjaajalle aihetta ja pääset varmasti mukaan sinulle sopivasti – yhteen tai useampaan kokoukseen.
  • Toimimalla aikuisena tukena. Usein ryhmäkoot voivat olla suuria, ja johtajia vähän. Viikkokokouksissa jo pelkkinä silminä ja korvina toimiminen on suureksi avuksi! Samalla pääset tutustumaan partiokasvatukseen.
  • Ryhtymällä ohjaamaan partioryhmää yksin tai yhdessä toisen kanssa. Mikäli haluat sitoutua viikkotason toimintaan, voit myös toimia ryhmänohjaajana. Koulutamme sinulle kaiken tarvittavan ja saat tukea pestisi aikana. Voit myös osallistua satunnaisesti oman aikataulusi mukaan!

Lippukunnan ja yhdistystoiminnan mahdollistajana voit esimerkiksi:

  • Ryhtyä lippukunnan sihteeriksi, rahastonhoitajaksi, kalustovastaavaksi tai tilojen huoltajaksi. Koulutamme sinut tehtäviisi ja pääset auttamaan koko lippukuntaa.
  • Osallistua lippukunnan tapahtumiin ja niiden järjestämiseen. Synttärit, yrjönpäivänjuhlat, leirit ja tempaukset tarvitsevat tekijänsä. Olisiko sinulla intoa jakaa osaamistasi?
  • Olla osana talkoita. Partiokämppämme ja leiripaikkamme tarvitsee säännöllistä huoltoa. Osaatko kokata isolle porukalle? Sujuuko rakentaminen, pysyykö moottorisaha kädessä? Mikäli sinulla on osaamista tai intoa oppia tämän kaltaisista tai muista keksimistäsi tehtävistä, otamme sinut mielellämme tiimiimme!
  • Tulla mukaan leireillemme!

Kuinka pääsen mukaan?

Ota yhteyttä meihin, niin etsimme sinulle toivomaasi tekemistä. Voit ottaa puhelimitse yhteyttä numeroon 045 881 1990, lähettää sähköpostia osoitteeseen joakim.karkas@partio.fi, tai lähettää yhteydenottopyynnön alla olevalla nettilomakkeella.