Leirit

Leiritietoa:

Partiolaiset leireilevät ja retkeilevät paljon. Yleisimmät partioleirit kestävät viikonlopun verran, mutta järjestämme myös monia pidempiä leirikokemuksia.

Oman ryhmän leirit ovat pieniä oman partioryhmän kanssa järjestettäviä leirejä, joille osallistuu usein noin kymmenen henkeä. Leireillä voimme esimerkiksi lippukuntamme kämpällä Niskasaaressa. Majoitumme toiveiden mukaisesti joko mökissä sisällä, tai  ulkona teltoissa.

Lippukuntaleirit ovat hieman isompia, noin 20-30 hengen leirejä. Lippukuntaleirien ohjelma on usein laajempaa ja monipuolisempaa. Lippukuntaleireillä yövytään teltoissa.

Piirileirit järjestetään Järvi-Suomen partiolaisten toiminta-alueella, ja ne ovat suuria, noin 2000-3000 hengen leirejä. Piirileirit kestävät usein noin viikon, ja ovat hintavampia kuin pienemmät leirit. Piirileirejä järjestetään muutaman vuoden välein.

Finnjamboreet ovat Suomen partiolaisten järjestämiä koko Suomen laajuisia leirejä. Ne kestävät noin viikon ja ovat suuruudeltaan jopa yli 15 000 partiolaisen leirejä. Kesällä 2016 järjestettiin Roihu 2016 suurleiri Hämeenlinnan Evolla. Finnjamboreet ovat elämyksellisiä ja ainutlaatuisia kokemuksia.

Jamboreet ovat maailmanlaajuisia leirejä, joita järjestetään neljän vuoden välein. Leirejä on järjestetty muunmuassa Ruotsissa, Japanissa, Iso-Britanniassa ja Chilessä. Maailmanjamboreilla osallistujia voi olla jopa 20 000-40 000.

 

Kuva: Suomen partiolaiset/Janne Seppänen